Článek
Postup
01.
Koláčovou formu s odnímatelnými okraji vymažte máslem. Hnědý cukr rozpusťte s máslem, rozetřete na dno formy a poklaďte kuličkami vína. Rozhodně kupte nějaké bez zrníček! Do mezer nasypejte nahrubo nasekané ořechy.
02.
Změklé máslo utřete s cukrem, přidejte sůl, vejce a žlutou část kůry z jednoho citronu (bílá je hořká). Nakonec zapracujte obě mouky s kypřicím práškem a podle potřeby zřeďte trochou mléka či jogurtu.
03.
Těsto rozetřete na hrozny a při 180 °C pečte asi 40 minut. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a vyklopte.
Tip
Pokud se vám nechce dělat s domácím těstem, ovoce překryjte kupovaným listovým.
Hrozny pečením krásně zesládnou, ale skvělé jsou i naslano. Třeba v kombinaci s kuřetem a modrým sýrem!