Článek
Postup
01.
Recept je vlastně zjednodušená nepečená verze dortu fraisier (v odkazu najdete podrobný návod s fotkami krok za krokem). Na dno formy s odnímatelným okrajem položte pečicí papír o něco větší než je forma, boky formy obalte potravinářskou fólií a papír v ní skřípněte.
02.
Sušenky rozmixujte nebo nadrťte válečkem v utěrce, smíchejte s rozpuštěným máslem a pořádně utlačte na dno formy. Jahody omyjte, rozpulte a ty nejhezčí vyskládejte kolem dokola formy řeznou stranou ven. Zbylé si buď nechte na ozdobu, nebo nasekejte doprostřed dortu.
03.
Želatinu nechte 10 minut nabobtnat v trošce vody. Čokoládu rozpusťte a nechte chvilku vychladnout. Šlehačku ušlehejte dotuha. Tvaroh prošlehejte s vanilkovým cukrem a postupně vmíchejte čokoládu a kysanou smetanu.
04.
Želatinu krátce do rozpuštění zahřejte (nesmí se vařit) a přidejte ke krému. Na závěr opatrně zapracujte šlehačku. Zdobicím sáčkem nebo lžičkou nejprve vyplňte mezery mezi jahodami krémem a poté zbytek natřete doprostřed. Přidat můžete i zbylé nasekané jahody.
05.
Nechte do druhého dne zatuhnout v lednici, poté opatrně rozbalte fólii, stáhněte formu a odstraňte fólii i papír.
Pozor na palmový tuk! Pokud si na „palmáč“ dáváte pozor při nákupu čokolád, asi vás nepřekvapí, že ho obsahuje i spousta sušenek. Sledujte tedy složení, sušenky můžete nakupovat i v bio kvalitě a bez obalu. Nebo si upečte rovnou domácí máslové sušenky!
Sezona jahod je už za rohem! Další recepty najdete zde. Máte nějaký svůj oblíbený recept na nepečený dezert? Podělte se o něj! U nás teď nejvíc frčí makový nepečený cheesecake a bleskové tiramisu.