Hlavní obsah
2,9
(66)
Foto: JMiks, Shutterstock.com

Foto: JMiks, Shutterstock.com

Nepečená dvoubarevná roláda s rumem naláká všechny mlsné jazýčky. A jak chutná!

35 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
  • 10 dkg kokosu
  • 10 dkg cukru krystal
  • 10 dkg másla
  • 1 ks žloutků
  • 200 g sušenky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce kokosu
  • 10 dkg cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 5 lžic rumu
Článek

Postup

01.

Na světlé těsto smíchejte kokos, cukr, máslo, žloutek a jeden vanilkový cukr.

02.

Ze zbytku, tedy sušenek, kakaa, kokosu, cukru, vanilkového cukru (nebo vanilky) a rumu připravte tmavé těsto (rum je v tomto případě něco jako „ředidlo“). Propracovaná a zchladlá těsta rozválejte na igelitových fóliích (nebo mikrotenových sáčcích) na placky silné 3–4 mm.

03.

Pak už jen položte světlou placku na tu tmavou, zarolujte v roládu a nechte přes noc uležet v lednici. Druhý den krájejte na plátky a podávejte.

Související témata:

Načítám