Článek
Postup
01.
Do mísy dejte tvaroh a přidejte vejce. Směs důkladně prošlehejte.
02.
Vmíchejte rum, mléko a postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně prošlehejte, aby vzniklo těsto bez hrudek.
03.
V hrnci rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce odebírejte kousky těsta a smažte je na oleji dozlatova.
04.
Hotové koblížky odkládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
05.
Na omáčku rozmixujte jahody. Přidejte cukr, vanilku a zahřejte v rendlíku. V trošce vody rozmíchejte škrob. Přidejte do horké jahodové směsi. Krátce povařte a stáhněte z ohně.
06.
Hotové koblížky podávejte s jahodovou omáčkou.
A co zkusit také citronové lívance bez kynutí, syrniky (ty jsou téměř bez mouky) nebo americké palačinky s javorovým sirupem?