Hlavní obsah

Milujete ryby? Zkuste skvělou polévku s vůní rozmarýnu!

Foto: Marcel Rozhoň

Polévka plná chutí a vůní!Foto: Marcel Rozhoň

Rozmarýn a rajčata se skvěle doplňují. Chilli zahřeje, a když to všechno spojíte ještě s rybou, je výsledkem vynikající polévka!

Článek

Rybí polévka patří v našich končinách na stůl většinou jen na Vánoce, a to je velká škoda. Češi ryb jí stále málo a polévka je ideální pokrm, který zahřeje a zasytí. Pokud vám nejede námi použitá treska, můžete na tomatovou polévku použít i lososa.

Rybí polévka s rajčaty

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g filetů z tresky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 6 lžic rajčatového protlaku, 500 ml rybího vývaru, 1,5 litru vody, 1 mrkev, 1 lžičku lístků rozmarýnu, 1 chilli papričku, 100 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžičku třtinového cukru

Postup: Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a vše společně orestujte na oleji. Přidejte nasekanou chilli papričku, rozmarýn, rajčatový protlak a vše důkladně promíchejte a krátce ještě nechte probublávat. Základ polévky zalejte vývarem a přidejte ještě jeden a půl litru vody. Osolte, opepřete, přidejte cukr a vařte asi 40 minut. Nakonec do polévky přidejte na kousky nakrájenou rybu a chvíli ještě vařte. Můžete podávat s čerstvým nasekaným koriandrem.

Tip: Do polévky se hodí spolu s rybou i krevety a jiné mořské plody.

Ryby chutnají ve všech podobách. Vyzkoušejte skvělé karbanátky nebo rybí variantu večeře ve stylu zamíchat a zapéct!

Připravujete doma rybí polévku?

Načítám