Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. V kastrolku rozehřejte med, přidejte sójovou omáčku a máslo. Pokud máte rádi ostré, dejte i na jemná kolečka pokrájenou červenou chilli papričku. Když je marináda teplá (ale ne horká!), vložte maso, promíchejte a nechte chvíli odležet. Mezitím se pusťte do rýže.
02.
V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidejte rýži, promíchejte a nechte asi minutu zesklovatět také. Podlijte vodou, přidejte koření a nechte na mírném plameni za občasného promíchání dusit doměkka. Až se všechna tekutina vstřebá, měla by být rýže hotová tak akorát.
UŽIJTE V KUCHYNI SÍLU MEDU
03.
Když jste s přípravou rýže hotovi a ta už se jen dusí, ve velké pánvi rozpalte trochu oleje. Maso v něm i s marinádou orestujte doměkka, trvá to asi sedm až deset minut. Hotové tak bude ještě o chvíli dřív, než se dovaří rýže. Podávejte posypané jemně nasekanou jarní cibulkou a s čtvrtinou limetky na dochucení.
Jaká rychlovka teď přes léto vede u vás doma?