Článek
Receptů na úpravu kuřecího masa nebude málo. Jaroslav Vašák má toitž sbírku, která jich čítá přes 2500 z 86 zemí světa. Dnes jsme se spolu s Jaroslavem vydali do slunečného Bulharska, které si asi nejde představit bez paprik, rajčat a další skvělé zeleniny. O tom, že vám tenhle recept na kuřecí paprikáš po šopsku bude chutnat, nepochybujeme. U nás totiž celá plná pánev zmizela ve vteřině!
Na 4 porce potřebujete: 800 g kuřecích prsních řízků, 1 dl oleje, 100 g cibule, 5 g sladké mleté papriky, 400 g čerstvých paprikových lusků, 150 g lilku, 300 g rajčat, pár zrnek celého pepře, čerstvou zelenou petržel a sůl. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Kuřecí prsa omyjte, osušte, nakrájejte na kostky a orestujte na rozpáleném tuku. Mezitím si připravte zeleninu – papriky a rajčata omyjte a očistěte a nakrájejte na větší kousky – měly by být zhruba stejně velké, jako je kuře. Lilek oloupejte a nakrájejte na o něco menší kostky, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Když je maso opečené dozlatova a pustilo šťávu, přidejte postupně cibuli, papriky, rajčata a lilek. Vše promíchejte, přidejte sladkou mletou papriku a zalijte asi 1 a 1/2 sklenicí vlažné vody (celkem podle potřeby 2–3 dl). Směs osolte a nechte na mírném plamenu probublávat asi 10 minut, aby všechna zelenina změkla, ale nerozpadla se.
Ke konci přidejte tlučený černý pepř (tím vůbec nemusíte šetřit!) a nasekanou zelenou petržel. Podávejte s vařenými bramborami.
A ještě jeden kuřecí tip pro vás na závěr máme! Ochutnejte lahodnou quesadillu, kterou připravila Koko v další epizodě pořadu Menu domů televize Stream.cz!
Jak se vám dnešní recept v podání Jaroslava Vašáka líbil? My vám můžeme slíbit, že ho tu příští čtvrtek potkáte znovu – tentokrát s indonéským receptem na kuře se zeleninou a kokosem.
Vizáž: Petra Strnadová (MA-DA Makeup Network)