Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa (podle velikosti na 4 porce použijte 3–4 prsní řízky) očistěte a podélně rozřízněte na dva tenčí řízky. Z obou stran maso osolte a opepřete a na rozpáleném oleji opečte dozlatova.
02.
Mezitím pokrájejte pórek na kolečka a žampiony na plátky. Pokud je pórek malý, klidně použijte dva, ať je omáčky dost. Kousek světle zelené části si schovejte na ozdobu.
03.
Hotové maso vyjměte z pánve a odložte bokem. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte žampiony a pórek. Osmahněte skoro doměkka. Pak podlijte vínem, nechte chvíli odpařit alkohol, a nakonec přilijte smetanu a dochuťte solí a pepřem. Když začne smetana houstnout, vraťte do pánve maso, aby se trochu prohřálo.
04.
Podávejte s rýží nebo třeba širokými nudlemi, ozdobené jemně nakrájeným pórkem, který jste si odložili.
A co budete dnes večer vařit vy? Jestli šetříte časem, tady je další rychlovka ze dvou mas.