Článek
Postup
01.
Toastový chléb se snažte vybrat co nejkvalitnější, ideálně takový, který má v názvu „máslový“ (bývá také označen jako „americký“). Je hutnější, sladší a voňavější. Nebo si ho rovnou upečte doma.
02.
Vejce prošlehejte se smetanou a kořením – u nás vede kombinace skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a vanilky, použít ale můžete klidně jen některé z nich. Hodí se i mletý kardamom nebo nové koření. Od každého stačí jen špetka, vanilkového extraktu pár kapek podle jeho síly.
KDO BY ODOLAL SLADKÉMU PEČIVU
03.
V pánvi rozehřejte vrstvu másla. Plátky chleba namočte ve vaječné směsi a na másle osmažte z obou stran dozlatova. Usmažené toasty pocukrujte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Tip: Francouzské toasty se hodí na snídani nebo dopolední svačinu. Skvělé jsou namazané oříškovo-čokoládovou pomazánkou nebo s ovocnou omáčkou.
Lákají vás tyhle francouzské „chleby ve vajíčku“ nasladko?