Článek
Ne nadarmo se říká, že se jí i očima. Především pak při příležitostech, kdy má na návštěvu přijít pedantská tchyně, věčně se předvádějící sousedka nebo prostě jen někdo, koho rádi uvidíte... Najděte si chvilku času a pusťte se do lahodného jablečného koláče, který má křupavý korpus z vlašských ořechů naplněný jemným skořicovo-žloutkovým krémem a roztomilými jablečnými růžičkami.
Aby se vám lépe pracovalo, už teď vám prozradím, co si napsat na nákupní seznam: 100 g vlašských ořechů, 50 g krupicového cukru, 180 g hladké mouky, sůl, 125 g másla a 1 vejce na těsto. Na krém pak budete potřebovat 3 žloutky, 4 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 vanilkový cukr, sůl, ½ lžičky skořice,180 ml smetany na vaření a 200 ml mléka. Pak už zbývá jen pár lžiček meruňkového džemu, citronová šťáva, jablka a samozřejmě trochu trpělivosti. Ale uvidíte, že to za to stojí!
DALŠÍ NÁPADY NA VTIPNÉ SERVÍROVÁNÍ
Ruku na srdce, občas se každý z nás chce trochu vytáhnout. Co v takových situacích vaříte?