Článek
Postup
01.
Připravte si ořechy. Hodí se loupané i neloupané, lískové, vlašské, mandle, kešu, para, pekany, pistácie, arašídy, prostě co vám chutná.
02.
Bílek prošlehejte s cukrem, skořicí (nebo perníkovým kořením), vanilkou, solí a chilli, pokud máte rádi.
03.
Směs rozprostřete v jedné vrstvě na pečicí papír a pečte 15 minut při 150 °C. Promíchejte, a pečte dalších 15 minut nebo až jsou ořechy zlatavé. Nebojte, po vychladnutí ještě zatuhnou!
04.
Nechte vychladnout, rozdrobte na kousky a rozdělte do hezkých skleniček. Přidejte vlastnoručně vyrobenou jmenovku a máte hotovo! Ořechy vydrží dobré minimálně dva týdny.
Tip
Pokud ještě budete péct vánočku, zbylý žloutek použijte do ní.
Až trapně jednoduché, co říkáte? Rychle stihnete i domácí baileys a pomerančové lanýže nebo třeba čedarové sušenky.