Článek
Postup
01.
Nakrájejte cibuli nadrobno a orestujte ji na olivovém oleji.
02.
Jakmile je cibule orestovaná, přidejte konzervu sterilovaných rajčat a propláchnutou červenou čočku. Červená čočka má velkou výhodu, že se nemusí dopředu namáčet a je velmi rychle hotová.
03.
Polévku nyní zalijte asi litrem vody a ochuťte solí, pepřem a oreganem. Nechejte ji vařit, dokud není čočka hotová.
04.
Následně polévku zjemněte smetanou a nechejte opět krátce provařit.
05.
Nakonec polévku (nyní již bez vaření) ochuťte utřeným česnekem.
06.
Polévku můžete servírovat i jako krém: rozmixujete ji dohladka a před podáváním ji můžete stejně jako my dozdobit čerstvou bylinkou.
Vyzkoušejte naše další podzimní polévky – třeba dýňovou s kari nebo klasickou fazolačku.