Hlavní obsah
3,0
(111)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

K podzimnímu zahřátí patří hutné polévky a tuto z červené čočky s rajčaty si zamilujete. Je do dvaceti minut hotová, protože nemusíte čekat, až čočka změkne, a navíc je chuťově dokonalá.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnec
Čočková polévka
  • 2 hrnky červené čočky
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany na vaření 33%
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Nakrájejte cibuli nadrobno a orestujte ji na olivovém oleji.

02.

Jakmile je cibule orestovaná, přidejte konzervu sterilovaných rajčat a propláchnutou červenou čočku. Červená čočka má velkou výhodu, že se nemusí dopředu namáčet a je velmi rychle hotová.

03.

Polévku nyní zalijte asi litrem vody a ochuťte solí, pepřem a oreganem. Nechejte ji vařit, dokud není čočka hotová.

04.

Následně polévku zjemněte smetanou a nechejte opět krátce provařit. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

05.

Nakonec polévku (nyní již bez vaření) ochuťte utřeným česnekem

06.

Polévku můžete servírovat i jako krém: rozmixujete ji dohladka a před podáváním ji můžete stejně jako my dozdobit čerstvou bylinkou.

Vyzkoušejte naše další podzimní polévky – třeba dýňovou s kari nebo klasickou fazolačku.

Načítám