Hlavní obsah
3,5
(24)
Foto: Liudmyla Chuhunova, Shutterstock.com

Foto: Liudmyla Chuhunova, Shutterstock.com

Pokud jste si z lesa donesli plný košík hub nebo máte doma zásobu sušených, udělejte si chvilku a uvařte si s námi vynikající houbové rizoto. Nebudete litovat!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g rýže arborio
  • 250 g hřibů
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst parmazánu
  • 1 lžíce petržele
Článek

Postup

01.

Připravte si velký hrnec s vývarem. Na velké pánvi orestujte na olivovém oleji cibuli a česnek. Asi po třech minutách přidejte nakrájené očištěné houby. Zarestujte, přisypte rýži a dobře promíchejte, aby se zrníčka obalila. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit.

02.

Pak zalijte naběračkou vývaru, promíchejte a nechte probublávat. Vždy, když se vývar vsákne, dolijte další naběračku. Celkem to trvá asi 20 minut. Nakonec vmíchejte máslo a parmazán. Okořeňte, posypte nakrájenou petrželkou nebo šalvějí a servírujte.

Související témata:

Načítám