Článek
Postup
01.
Kuřecí maso dobře rozmixujte. Následně ho dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem a sladkou paprikou.
02.
Do masové směsi přidejte i vejce, škrob a trochu mouky (lze použít i celozrnnou mouku). Z hmoty vytvarujte párečky, které zabalte do potravinové fólie, podobně jako byste balili knedlíky.
03.
Takto připravené párky vařte v lehce osolené vodě 10 minut.
04.
Mezitím co se vaří párky si nachystejte bagetky, které uprostřed nařízněte, ale nedořízněte. Bagetky potřete z jedné vnitřní strany kečupem a z druhé vnitřní strany hořčicí. Bagetku dále obložte nakrájeným ledovým salátem, paprikou a mrkví (můžete použít libovolnou zeleninu, jakou máte rádi).
05.
Uvařené párky lehce orestujte na pánvi a poté dejte do bagetek k zelenině. Před podáváním hot dogy ještě postříkejte kečupem a hořčicí a posypejte kousky červené cibule a zelené jarní cibulky.
Vyzkoušejte naše další letní recepty třeba citronové těstoviny s lososem nebo skvělé veganské burgery.