Článek
Postup
01.
Na granolu smíchejte vločky, kokos, špetku soli, lžičku skořice, lněné semínko (můžete ho vynechat, ale je velmi zdravé), olej a med. Rukama pořádně promačkejte, aby se vše dobře promíchalo. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 160 stupních Celsia
02.
Poté promíchejte a ještě 5 – 10 minut dopékejte, až granola lehce zezlátne. Dávejte pozor, aby se kokos nespálil a nezhořkl. Vychladlou granolu uchovávejte v uzavřené dóze, aby zůstala pořád křupavá.
03.
Grepy rozpulte, posypte směsí cukru, 1/4 lžičkou skořice a zázvoru. Asi 5 minut pod grilem rychle zapečte, až se cukr rozpustí a začne zlátnout. Podávejte s bílým jogurtem a domácí granolou.
Tip: Grep můžete opéct i na venkovním grilu.
Tip
Grepy před pečením na 5 minut položte řeznou stranou na papírovou utěrku, aby se vsákla přebytečná tekutina.
Granolu můžete vyzkoušet i třeba s brusinkami a rozinkami.