Článek
Postup
01.
Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
Filety z lososa osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a takto připravenou rybu nechte alespoň hodinu v chladnu odležet. Filety poté orestujte v pánvi na rozehřátém oleji a dejte stranou.
04.
V pánvi rozehřejte máslo, na kterém zpěňte na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Poté přilijte naběračku vody, ve které jsme vařili gnocchi.
05.
Přiveďtek varu, přidejte překrájený špenát, osolte a jakmile se voda zredukuje, přidejte smetanu. Uvařené gnocchi zlehka promíchejte se špenátem a kousky lososa.