Článek
Hera máslová vám dokáže, že stát se hostitelkou roku je hračka!
Sýrovo-cuketové cupcakes se sušenými rajčaty
(na 12 středních cupcakes)
Korpus
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 2 velká vejce nebo 3 menší
- 100 ml plnotučného mléka
- sůl
- pepř
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 menší cuketa
- 50 g strouhaného parmazánu (nebo více, dle chuti)
- 100 g tvrdého sýra (čedar, gouda nebo váš oblíbený)
- 20 g sušených rajčat v olivovém oleji
- bazalka
- 50 ml rozpuštěné a zchladlé Hery máslová příchuť
Rajčatový krém
- 70 g ricotty nebo krémového sýra
- 100 g Hery máslová příchuť
- čerstvá bazalka (5–7 lístků)
- 10 sušených rajčat v olivovém oleji (osušených)
- 1–2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 180 ˚C.
Nejprve prosejeme obě mouky společně s práškem do pečiva.
Ve větší míse smícháme vejce, prosátou moučnou směs, mléko a rozpuštěnou Heru máslovou do hladkého těsta.
Sušená rajčata, tvrdý sýr, cuketu a bazalku pokrájíme na menší kousky. Všechny nakrájené ingredience vmícháme do připraveného těsta společně se strouhaným parmazánem. Nakonec už jen jemně ochutíme pepřem a solí.
Košíčky plníme do ¾ výšky a pečeme přibližně 20–25 minut nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá.
Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat v pečicím plechu a poté přendáme na chladicí mřížku a necháme zcela vychladnout.
V mixéru rozdrtíme na hladkou pastu sušená rajčata, bazalku, stroužky česneku a Heru máslovou. Směs osolíme a opepříme.
Nakonec už jen zlehka vmícháme ricottu nebo krémový sýr.
Vychladlé cupcakes zdobíme nočkem rajčatového krému a lístkem bazalky.
Spoustu další inspirace najdete na www.pecenijeradost.cz!