Článek
Postup
01.
Nejprve se dejte od přípravy masa. Do misky dejte hovězí i vepřové mleté a důkladně je promíchejte. Maso osolte, opepřete, přidejte nasekaný tymián a worcester. Maso nechte odpočinout.
02.
V malé misce smíchejte majonézu (která je nejlepší, zjistíte tady), posekané kapary, koriandr a do směsi vymačkejte limetkovou šťávu. Omáčku dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
03.
Z masa vytvarujte stejně velké hamburgery, do každého uprostřed udělejte malý důlek a nasucho je dejte opékat na grilovací pánev. Z každé strany je zprudka grilujte asi 3 minuty, pak oheň stáhněte, na maso rozdrobte modrý sýr a nechte ho rozpustit. Hamburgery sundejte z pánve a nechte je odpočinout.
04.
Pánev vytřete a nasucho na ní opečte napůl rozkrojené housky.
05.
Opečenou bulku pomažte připravenou omáčkou, na ni položte vrstvu polníčku nebo špenátu, najemno nasekanou šalotku nebo červenou cibuli, plátek rajčete, maso a nakonec kyselou okurku nakrájenou na slabé plátky. Vše přikryjte druhou polovinou pečiva a podávejte.