Článek
Postup
01.
Brambory se slupkou dejte vařit do změknutí a nechte je zcela vychladnout.
02.
Špenát a na plátky nasekané stroužky česneku spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte zchladnout, vymačkejte přebytečnou vodu a špenát i česnek nasekejte.
03.
Pak brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte jedno vejce a hrubou mouku. Zpracujte těsto, které se nebude příliš lepit. Až těsně před vyválením ho osolte.
BRAMBOROVÉ PLACKY NASLADKO I NASLANO:
04.
Těsto vyválejte asi na 0,5 cm placku. Vykrajujte z ní kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každé druhé nandejte trochu uzeného masa (ideálně obraného z vařených uzených žeber) a nasekaného špenátu s česnekem. Přiklopte ho druhým kolečkem a pomocí prstů přitlačte okraje k sobě.
05.
Naplněné placičky smažte na vepřovém sádle z obou stran dozlatova.
Hotové placičky můžete jíst teplé i studené. Dobrou chuť!