Článek
Máte trochu času navíc? Připravte si domácí těstoviny. Když je dobře usušíte, zbydou vám i do zásoby a vaše chuťové pohárky vám poděkují.
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše orestujte v hlubší pánvi na olivovém oleji spolu s utřeným česnekem, přidejte mleté maso a směs orestujte dohněda.
02.
Mezitím přiveďte k varu vodu na těstoviny. Rajčata zbavte zeleného konce, na slupce udělejte nožem malý křížek a spařte je ve vroucí vodě, kterou máte připravenou na špagety. Zchlaďte je ve studené vodě a oloupejte. Poté je nakrájejte a lehce vmíchejte do masové směsi. Ve vodě následně uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
03.
Přidejte rajčatový protlak, cukr a nasekané bylinky, osolte a opepřete, oheň stáhněte na minimum a duste pod poklicí. Pokud je v pánvi málo tekutiny, podlijte směs vodou, ve které jste vařili těstoviny. Jakmile je směs hotová, přidejte do pánve špagety uvařené na skus a promíchejte.
Další neopomenutelnou italskou delikatesou jsou špagety carbonara. Uvařte je podle našeho ozkoušeného receptu.