Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si upečete batáty. Batáty neboli sladké brambory omyjte, osušte a zabalte do alobalu. Takto připravené je dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte do měkka, 30 až 40 minut, záleží na velikosti batátů.
02.
Nyní si připravte náplň. Mleté maso dochuťte podle vašich preferencí nebo použijte kořenící směs. Na lžíci oleje maso zprudka orestujte a při restování vařečkou rozdělte na menší kousky.
03.
K orestovanému masu přidejte konzervu rajčat, konzervu fazolí a kukuřici. Osolte, opepřete a přidejte i chilli podle chuti. Směs nechejte dusit pod poklicí alespoň 10 minut.
04.
Nakonec vypněte plamen a přidejte v prstech rozmělněnou majoránku (lépe se rozvoní).
05.
Směs servírujte na upečené půlce batátu. Před podáváním doporučujeme ještě dochutit lžící zakysané smetany a nadrobno nakrájenou zelenou paprikou pro chuť i barvu.
Vyzkoušejte naše další zdravé recepty! Třeba hutnou polévku z červené čočky nebo polentové hranolky s paprikovým dipem.