Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Stále jste se nenabažili meruněk? Vyzkoušejte náš dnešní tip na meruňkový nákyp podle kuchařky Anny Drůbkové. Uvidíte, že vás svou lehce nakyslou chutí osvěží a překvapí zároveň!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 140 g cukru krupice
  • 1,5 ks citronové šťávy
  • 6 ks vejce
  • 2 lžíce meruňkové marmelády
  • 10 dkg strouhanky
  • 1 kousek tuku
Článek

Postup

01.

Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Do mísy ke žloutkům dejte 14 dkg cukru a citronovou šťávu a marmeládu a vše vyšlehejte do hladké světlé pěny.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

02.

V tuhle chvíli doporučuji zatím nehotové těsto ochutnat, a pokud by na vás bylo příliš kyselé, přidejte klidně ještě trochu cukru.

03.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spolu se strouhankou ho opatrně vmíchejte do žloutkové pěny. Formu vymažte a vysypte strouhankou, těsto do ní nalijte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. Pak ji vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a podle výšky těsta pečte 20–30 minut (čím vyšší těsto je, tím déle se musí péct). Hotový nákyp nechte chvíli vychladnout a podávejte ho nakrájený na malé kousky. Nakyslá chuť tohoto moučníku je vážně skvělá!

Související témata:

Načítám