Článek
Postup
01.
Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky. Do mísy ke žloutkům dejte 14 dkg cukru a citronovou šťávu a marmeládu a vše vyšlehejte do hladké světlé pěny.
02.
V tuhle chvíli doporučuji zatím nehotové těsto ochutnat, a pokud by na vás bylo příliš kyselé, přidejte klidně ještě trochu cukru.
03.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spolu se strouhankou ho opatrně vmíchejte do žloutkové pěny. Formu vymažte a vysypte strouhankou, těsto do ní nalijte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. Pak ji vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a podle výšky těsta pečte 20–30 minut (čím vyšší těsto je, tím déle se musí péct). Hotový nákyp nechte chvíli vychladnout a podávejte ho nakrájený na malé kousky. Nakyslá chuť tohoto moučníku je vážně skvělá!