Hlavní obsah

Nejlepší sex ve vedru? Pozice na pejska nebo obrácená kovbojka

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Léto přeje sexu i chuti k experimentům. Odhalená těla podporují fantazii a zábrany padají. V plném proudu jsou letní flirty, ale i do stálých vztahů vnáší prázdniny uvolněnost a vášeň. Tipnete si, v kterou hodinu se lidé nejraději milují a na které pláži by si s chutí vyzkoušeli sex?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

I když je třeba neskutečný pařák, sexuální chuti neporučíte. Je všudypřítomná a je snadné podlehnout. Ani ve velkých vedrech nemusíte krotit svoji vášeň, stačí se držet pár dobrých rad. Vyzkoušejte líné polohy, sprchu i kostky ledu!

Zajímavá fakta odhalil nejnovější průzkum portálu ZipHealth. Ačkoliv by se mohlo zdát, že lidé jsou v létě otevřeni sexu kdykoliv během dne, studie ukazuje, že nejoblíbenější dobou pro letní milování je pozdní večer. Celkově jej preferuje 30 % lidí s tím, že naopak ranní sex upřednostňuje pouze zhruba 10 % lidí. Dva ze tří lidí touží zkusit nějakou novou sexuální hračku, přičemž u žen je tato touha silnější než u mužů (70 % vs. 60 %). Nejvíce ženy a muže přitahují vibrátory (67 %).

V kurzu je i touha zkusit méně obvyklé sexuální polohy. „Nejžádanější letní sexuální polohou je pozice na pejska, která lák‎á 59 % lidí. Na druhém místě se umístila poloha obrácená kovbojka (žena nahoře zády k partnerovi), kter‎ou by chtělo vyzkoušet 52 % lidí. Třetí nejpřitažlivější sexuální polohou je klasická kovbojka, která zajímá 51 % mužů a žen,“ popisuje sexpertka Veronika Kubíčková z e-shopu Růžový slon.

Chuť na sex by tu byla

Bojíte se, že partnera horko od milostných hrátek odradí? Časopis Men's Health zveřejnil výsledky výzkumu, které ukazují, že v horkém počasí se chuť na milování u mužů zvyšuje o 28 procent! Ovšem laškování v klimatu připomínajícím saunu má svoje rizika. „Se stoupajícími teplotami sice roste sexuální touha, stejně tak ale i riziko, že na erotické chvilky doplatíte zdravím,“ upozorňuje profesor Norbert Bachl z vídeňského Institutu sportovní medicíny. V ohrožení jsou převážně osoby s kardiovaskulárními problémy, u kterých se zvyšuje riziko srdečního infarktu.

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

V létě prý máme největší chuť na sex večer, v poledne se ze zdravotního hlediska ani nedoporučujeFoto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Milování v poledne? Rizikové!

Profesor Bachl proto radí, aby si radši milenci počkali do setmění, kdy se vzduch ochladí (což lidé podle výše uvedeného průzkumu opravdu dělají). Pro jistotu je ale vhodné volit fyzicky méně náročné polohy nebo pozice, jež nejsou vyloženě postavené na tření „těla o tělo“, které teplotu organismu ještě zvyšuje (žena sedící obkročmo na partnerovi opřeném o zeď, jízda na koni v maximálním předklonu, misionářská tváří v tvář a podobně).

Které polohy jsou na léto vhodnější?

Kolmý zásun

Vy si lehnete na záda, zvednete nohy a roztáhnete je od sebe. Partner se k vám položí kolmo na bok a zasune penis dovnitř, přičemž vám může nohy podpírat. Pokud k tomu nedojde, jednoduše si je přehodíte přes něj. Pro oba je to pozice s minimální náročností, ovšem ženský G bod si přijde na své.

V řadě za sebou

Lehnete si na bok a opíráte se o svůj loket – nohy pokrčené v kolenou před sebou. Prohnete se v zádech a vystrčíte na partnera ležícího za vámi své pozadí. V této poloze je taktéž drážděn bod G, milencova ruka je volná ke stimulaci prsou nebo klitorisu. I když se jedná o pomalejší sex, stisknutí vašich stehen k sobě a jemné přírazy mu rozhodně na důrazu neuberou, ba naopak! Za málo fyzické námahy hodně muziky!

Prsní kontakt

Vy v pozici na zádech vytočíte jeden svůj bok do strany tak, aby do vás partner mohl z opačné strany vsunout penis. Roztáhnete nohy, z nichž jednu mu položíte přes stehno. Muž má ideální přístup k vašim rtům a ňadrům, které může s kostkou ledu v puse dráždit. Sama přiložte ruku k dílu – respektive do rozkroku – a drážděte svůj poštěváček.

Prohnutý rám

Pro zchlazení rozpálených těl se skvěle hodí vlažná sprcha, která přímo svádí k intimním radovánkám. Muž se postaví do rohu sprchového koutu, vy čelem od něj na jeho protilehlou stranu. Vystrčíte zadeček a necháte ho být iniciativním. Však on už bude vědět, jak s vámi (vám) naložit…

Načítám