Článek
Postup
01.
V míse vyšlehejte bílky se lžící cukru v tuhý sníh a odložte je stranou. Metličky ručního šlehače nemusíte ani umývat, vezměte druhou mísu (nebo ideálně kastrůlek) a ušlehejte v něm žloutky s moučkovým cukrem.
02.
Kastrůlek ponořte do vroucí vodní lázně a nepřestávejte se šleháním. Když je žloutková hmota tuhá, kastrůlek ponořte naopak do studené lázně. Pořád šlehejte, dokud se z hmoty nevytvoří tužší pěna. V menším rendlíku rozpusťte čokoládu, přidejte kávu, stáhněte z ohně a zamíchejte do ní máslo (nedělejte to na horké plotně!).
03.
Čokoládový krém metličkou zašlehejte do žloutkové pěny. Pak už jen zlehka smíchejte s tuhým sněhem, plňte do mističek a nechte pořádně vychladit. Podávejte se šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podívejte se i na další nepečené sladkosti.