Článek
Míša z blogu Cooking with Šůša je nejen mlsná, ale zároveň vaří tak, aby její recepty odpovídaly požadavkům zdravého stravování. Svůj den tak nejraději začíná ovesnými sušenkami, které uspokojí chuť na sladké, dodají energii, a přitom skvěle chutnají – křupavé vločky a oříšky zvláční a osladí banán a sušené ovoce. A pokaždé je můžete upéct s něčím jiným!
Snídaňové ovesné sušenky
Na asi 10 velkých sušenek potřebujete:1 a 1/2 hrnku ovesných vloček, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/4 hrnku rozmixovaných mandlí, 1 hrnek sušených brusinek, 1 lžíci skořice, 3 zralé banány, 1 lžíci kokosového oleje

Brusinky a mandle klidně vyměňte za jiné oblíbené ovoce a oříškyFoto: Mona Martinů
Postup: Vločky smíchejte s kokosem, mandlemi, brusinkami a skořicí. Banány rozmačkejte vidličkou a spolu s kokosovým olejem je zapracujte do vločkové směsi. Na pečicí papír pak rukama tvořte jednotlivé sušenky nebo si jako Míša pomozte formičkou, která se používá k tvarování pokrmů na talíři. Pečte asi 20 minut při 180 °C, až sušenky zpevní. Uchovávejte v uzavíratelné dóze na místě, kde vám je nikdo nesní :-).

K vločkám přidejte kokos, mandle, brusinky a skořiciFoto: Mona Martinů

Banány rozmačkejte vidličkouFoto: Mona Martinů

Rozmačkaný banán spolu s kokosovým olejem zapracujte do vločkové směsiFoto: Mona Martinů

A na pečicí papír tvořte jednotlivé sušenkyFoto: Mona Martinů

Míša si vzala na pomoc kolečko k tvarování pokrmů na talířiFoto: Mona Martinů
Tip: Místo mandlí a brusinek příště klidně použijte jakékoli jiné oblíbené ovoce a oříšky.

A hurá s nimi do trouby!Foto: Mona Martinů

Ovesné sušenky poslouží jako sytá snídaně i zdravá svačinaFoto: Mona Martinů
Který z Míšiných receptů se vám líbil nejvíce, brokolicové kuličky se sýrem, citronovo-hráškové rizoto, špaldový koláč s rebarborou, nebo dnešní snídaňové sušenky? Vyzkoušejte i sušenky z másla, které jsou ideální na Vánoce.