Článek
Míša z blogu Cooking with Šůša je nejen mlsná, ale zároveň vaří tak, aby její recepty odpovídaly požadavkům zdravého stravování. Svůj den tak nejraději začíná ovesnými sušenkami, které uspokojí chuť na sladké, dodají energii, a přitom skvěle chutnají – křupavé vločky a oříšky zvláční a osladí banán a sušené ovoce. A pokaždé je můžete upéct s něčím jiným!
Snídaňové ovesné sušenky
Na asi 10 velkých sušenek potřebujete:1 a 1/2 hrnku ovesných vloček, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/4 hrnku rozmixovaných mandlí, 1 hrnek sušených brusinek, 1 lžíci skořice, 3 zralé banány, 1 lžíci kokosového oleje
Postup: Vločky smíchejte s kokosem, mandlemi, brusinkami a skořicí. Banány rozmačkejte vidličkou a spolu s kokosovým olejem je zapracujte do vločkové směsi. Na pečicí papír pak rukama tvořte jednotlivé sušenky nebo si jako Míša pomozte formičkou, která se používá k tvarování pokrmů na talíři. Pečte asi 20 minut při 180 °C, až sušenky zpevní. Uchovávejte v uzavíratelné dóze na místě, kde vám je nikdo nesní :-).
Tip: Místo mandlí a brusinek příště klidně použijte jakékoli jiné oblíbené ovoce a oříšky.
Který z Míšiných receptů se vám líbil nejvíce, brokolicové kuličky se sýrem, citronovo-hráškové rizoto, špaldový koláč s rebarborou, nebo dnešní snídaňové sušenky? Vyzkoušejte i sušenky z másla, které jsou ideální na Vánoce.