Článek
Postup
Třebaže si lze jen těžko představit, jak by se gin mohl zkombinovat s Dubonnetem v cosi tavitelného, je tento koktejl lahodný a vynikající jako aperitiv před obědem. Pomerančová kůra (která se ožehne, aby uvolnila do směsi své oleje) posiluje charakter bohatého, kořenitého dubonnetu, který se dělá z červeného vína, a současně se prosazují i rostlinné příchuti ginu. V zájmu nejlepších výsledků použijte gin Plymouth. Pokud si skutečně potrpíte na sladké, můžete nahradit dubonnet Martini Rosso.
01.
Naplňte mixovací sklenici ledem a vlijte do ní tekuté ingredience. Dobře promíchejte a přeceďte do sklenice s několika kostkami ledu.
02.
Přidržte nad sklenicí pomerančovou kůru a zapalovačem ožehněte kůru tak, aby pomerančové oleje nakapaly do směsi. Vhoďte do sklenice kůru na ozdobu. Alternativně podávejte ve sklence na martini bez ledu.