Článek
Postup
01.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s nakrájeným celerem.
02.
Maso nakrájejte na tenčí plátky a naklepejte je. Osolte, opepřete a každý plátek z obou stran poprašte moukou. Pak je v hluboké pánvi opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.
03.
Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek, na plátky nakrájený stroužek česneku a vše opečte.
04.
Do pánve vraťte maso, přilejte vývar, přidejte snítky tymiánu, přiklopte a na mírném ohni nechte vše probublávat asi půl hodinky.
05.
Mezitím slijte uvařené brambory. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte do hladké kaše.
06.
Hotové maso se šťávou ještě podle potřeby osolte, opepřete a vyjměte tymián. Maso podávejte s bramborovou kaší.