Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na troše oleje. Když zesklovatí, přidejte maso nakrájené na kostky, osolte, opepřete a opečte dohněda. Pak podlijte moštem (máte-li rádi nakyslejší chuť, můžete použít cider), přidejte smetanu, hořčici, křen a utřený česnek a asi 15 minut poduste.
02.
Mezitím nakrájejte řapíkatý celer a mrkev. Oboje přidejte spolu s nasekanou šalvějí, tymiánem a bobkovým listem k masu a duste asi 40 minut doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou nebo drůbežím vývarem.
03.
Na závěr do omáčky přidejte hrášek a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Teď už stačí provařit asi tři až pět minut, aby hrášek povolil, ale neztratil barvu. Podávejte s těstovinami nebo rýží a na talíři dozdobte jablkem nakrájeným na nudličky.
Výtečnou navinulou chuť nedodá masu jen víno a mošt, ale také cider. Dejte si kuře na cideru se zakysanou smetanou, pečená stehna na cideru nebo kuře pečené s žampiony na cideru.