Článek
Postup
01.
Plátky slaniny nakrájejte na proužky, ořechy nasekejte nahrubo a sýr rozdrobte. Vše dejte do misky a promíchejte. V jiné misce smíchejte olej s hořčicí.
02.
Maso opláchněte a osušte. Ostrým nožem do něj nařízněte kapsu a napěchujte do ní sýrovou směs. Otvor poté stáhněte párátky, aby se náplň při pečení neuvolnila.
03.
Naplněnou kapsu důkladně osolte, opepřete a potřete hořčicovou směsí. Pak ji vložte do pekáčku, podlijte troškou vody, přiklopte a pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 °C.
04.
Mezitím nakrájejte hrušky na větší kusy nebo na klínky a smíchejte s lístky tymiánu. Po hodince pečení maso odklopte a přidejte k němu hrušky.
05.
Dál pečte asi půlhodinku už jen odklopené, aby bylo maso upečené dozlatova. Hotovou pečínku podávejte s bramborovou kaší a listovým salátem podle chuti.
Máte rádi plněné a různě nadívané maso? Ochutnejte hovězí rolky plněné vejci s rajčatovou omáčkou anebo pražskou hovězí roládu plněnou míchanými vajíčky. Výborné jsou i řízky z mletého masa plněné bylinkovým máslem.