Článek
Postup
01.
Zapněte troubu na 180 °C a začněte ji předehřívat. Mezitím nasekejte najemno lístky tymiánu a rozmarýnu.
02.
Maso očistěte, případně na povrchu odblaňte, osolte, opepřete a potřete polovinou tymiánu a rozmarýnu.
03.
Následuje pokrájení oloupané cibule a brambor, obojího asi na 1 cm velké kousky. Česnek nakrájejte nebo nasekejte na jemné plátky.
04.
Zpěňte cibuli na másle. Vložte i česnek a promíchejte. Přidejte houby, brambory a zalijte polovinou sklenky vody, demi-glace a nasypejte zbytek bylinek. Osolte, opepřete a vařte 10 minut.
05.
Na rozpáleném oleji orestujte z obou stran jehněčí hřbet, vložte ho do trouby a pečte asi 12 až 15 minut. Pak vypněte troubu a nechte ještě několik minut maso odpočinout.
06.
Po vyndání z trouby zjemněte ragú smetanou. Je hotovo! Jako zdravá příloha vám stačí brambory v ragú, případně můžete ještě další klasicky uvařené přiložit k už hotovému jídlu.