Článek
Postup
01.
Začněte tím, že drůbeží vývar přivedete k varu a zalijte jím kuskus, který jste rozprostřeli v co nejširší misce nebo hrnci. Vše promíchejte vidličkou, pak kuskus opatrně, ale rychle zakryjte (pokličkou nebo fólií) a nechte ho dojít. Až kuskus vsákne všechen vývar, ochutnejte ho. Kdyby byl příliš tvrdý, zalijte ho ještě trochou vývaru. Když bude hotový, tedy měkký, dochuťte ho solí a pepřem.
02.
Kapary, rajčata i cibuli nakrájejte na drobné kousky. Petrželku omyjte a nasekejte. Salátovou okurku očistěte a také nakrájejte. Co se týče salátu, doporučujeme v obchodě nakoupit více druhů, probrat je, a poté až smíchat, získáte tak lepší výsledek, než jen z připravené směsi ze sáčku.
03.
Na suché pánvi zcela bez tuku opražte piniové oříšky – stačí zhruba dvě minuty, když je spálíte, budou hořké.
04.
Avokádo nakrájejte na kousky, vložte ho do mísy spolu s pokrájenou zeleninou a petrželkou, opraženými oříšky, natrhanými lístky salátu, přidejte kuličky hrášku, citronovou šťávu a olej.
05.
Pak přisypte hotový kuskus, který s ostatními ingrediencemi dobře promíchejte. Dochuťte dle nálady, můžete přidat pokrájenou chilli papričku.
Tip: Nezapomeňte salát ještě před přidáním proprat studenou vodou, aby křupal.