Článek
Také vzpomínáte na remosku a starý maminčin papiňák? Dnes jsou tu mladší, moderní, bezpečnější a vůbec zajímaví mladší sourozenci těchto tak oblíbených domácích kuchyňských pomocníků. Podívejte se na náš průřez trhem!
Tlakový hrnec jinak
Polévku nebo guláš uvaříte v „papiňáku" za zlomek času tradičního způsobu, ale elektrický tlakový hrnec dokáže ještě víc. Nejenom že automaticky řídí tlak i spotřebu energie, ale má spoustu bezpečnostních prvků. Po vložení ingrediencí jen nastavíte některý z programů a všechno ostatní se děje bez vás. Přijdete až k hotovému.
Nejenom pro vegetariány
Rýže je jednou z nejoblíbenějších příloh, ale její příprava dá zabrat i zkušenému kuchaři. Aby měla požadovanou konzistenci, nelepila, nepřipálila se je třeba ji hlídat. Rýžovat tyhle starosti vyřeší za vás. Vy hrnec jenom naplníte, nastavíte hodnoty a zapnete. Víc se o přípravu nemusíte starat. Kromě rýže zde můžete vařit i ostatní obiloviny, ale třeba také drobné těstoviny nebo rychlé zeleninové polévky.
Osvědčená klasika
Je milovaná generacemi – remoska dala jméno víc než užitečnému domácímu spotřebiči. Upečete v ní stejně dobře kuře jako borůvkový koláč. Podstata moderní remosky se od té původní vůbec nezměnila – ve víku má zabudované topné těleso a teplo sálá shora. Stěnami se rozvádí až na dno nádoby, takže nedochází k připalování zespod. Spolehněte se na klasiku i vy!
Elektrokeramické pánve
Jejich největší předností je unikátní nepřilnavá keramická vrstva. Díky ní se připravované pokrmy nepřipalují ani při vysokých teplotách, jídlo se na povrch pánve nelepí a zachovává si více vitaminů i minerálů. Keramická pánev umožňuje také přípravu zdravých pokrmů téměř bez tuku a oleje. Povrch má skvělou tepelnou vodivost, což zkracuje čas vaření a snižuje spotřebu energie.
Fritéza bez obav
Smažená jídla jsou pro svou skvělou chuť milována, ale výživovými odborníky zatracována – nezdravá příprava se spoustou tuku. Ale když ono je to tak dobré! Zajímavý kompromis nabízí vzdušná fritéza. Sníží obsahu tuku ve smažených pokrmech až o 80 procent. Ale jelikož fritujete pouze vzduchem, pokrm nebude mít křupavou kůrku. Pokud se bez ní nechcete obejít, potřete nebo zastříkněte ho před úpravou trochou oleje.
„Philips AirFryer s jedinečnou technologií Rapid Air umožňuje jen s pár kapkami oleje připravit všechno možné od hranolek přes krokety, kuřecí stehýnka, masové kuličky až po brownies nebo muffiny. Kromě snížení obsahu tuku také vytváří daleko méně zápachu a velmi snadno se čistí,“ říká Dobroslav Šanda, produktový specialista Philips.
Univerzální pomocník
Chytrý multifunkční hrnec je ideální nejenom pro zdravé vaření, ale i do malých bytů, na chalupy a chaty. Propojuje několik spotřebičů (podle typu frituje, vaří nebo dusí v páře, zapéká a peče, vaří rýži), přitom ale zabírá jen tolik místa, co jedna standardní fritéza. Multifunkční hrnec je zárukou jednoduché přípravy jídla. Potřebné ingredience stačí vložit dovnitř, nastavit vhodný program, a potom už jen počkat na zvukový signál oznamující, že pokrm je hotový. I naprostý začátečník v pohodě uvaří celý oběd.
Multifunkční elektrické nádobí oceníte hlavně, když potřebujete najít místo v malé kuchyni. A hodit se vám může také skleněné nádobí, které nezestárne.
Vzpomínáte si na původní remosku z doby svého dětství? Nechyběla snad v žádné domácnosti a na chatě byla doslova nepostradatelná.