Hlavní obsah

Tři zeleninové večeře, které u vás doma sklidí úspěch

Foto: David Špingl

I v prosinci si můžete dopřát dostupnou sezonní zeleninu!Foto: David Špingl

Neděláme si iluze, že se Vánoce ponesou v duchu salátů a nízkotučných potravin, a proto bychom teď měli (ještě, než začne to pravé obžerství) do svého jídelníčku dostat i trochu té sezonní zeleniny.

Článek

Poslední příležitost si před svátky dát i trochu lehčí, zeleninová jídla dává konečně prostor celeru, cibuli a kapustě, které jsou v prosinci v plné formě a stojí teď pár korun.

Kdekdo asi zažil onen známý řízkový podfuk, kdy se pod křupavou vrstvou trojobalu místo telecího řízku objeví celer! Milovníkům této výrazné zeleniny ale není třeba lhát – celerové řízky si dají dobrovolně a rádi (zvlášť, pokud jim k nim nabídnete domácí tatarku).

Další na řadu přijdou plněné cibule, které můžete ochutit a zapéct přesně podle svého gusta, jenom je nedoporučujeme konzumovat před plánovanou vášnivou nocí… A chybět nesmí ani kapusta, kterou jsem tentokrát pojala po asijsku se zázvorem, kari a buráky. Polévka je krásně hustá a zasytí vás díky fazolím a arašídům plných bílkovin.

Z jaké zeleniny v zimě nejraději vaříte vy? A co dobrého z ní připravujete?

Načítám