Článek
Poslední příležitost si před svátky dát i trochu lehčí, zeleninová jídla dává konečně prostor celeru, cibuli a kapustě, které jsou v prosinci v plné formě a stojí teď pár korun.
Kdekdo asi zažil onen známý řízkový podfuk, kdy se pod křupavou vrstvou trojobalu místo telecího řízku objeví celer! Milovníkům této výrazné zeleniny ale není třeba lhát – celerové řízky si dají dobrovolně a rádi (zvlášť, pokud jim k nim nabídnete domácí tatarku).
Další na řadu přijdou plněné cibule, které můžete ochutit a zapéct přesně podle svého gusta, jenom je nedoporučujeme konzumovat před plánovanou vášnivou nocí… A chybět nesmí ani kapusta, kterou jsem tentokrát pojala po asijsku se zázvorem, kari a buráky. Polévka je krásně hustá a zasytí vás díky fazolím a arašídům plných bílkovin.
Z jaké zeleniny v zimě nejraději vaříte vy? A co dobrého z ní připravujete?