Článek
Postup
01.
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady a vypracujte tuhé těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte jej v lednici asi 20 minut odpočinout. Pokud se vám s ním nechce dát tu námahu, kupte si v obchodě už hotové křehké těsto!
02.
Těsto rozválejte na asi 0,5 cm silný plát a dno formy i její boky asi do výše 2 cm jím vystelte. Na dno naskládejte vedle sebe půlky švestek řezem nahoru.
03.
V 0,5 dl mléka rozmíchejte všechna vejce, pudinkový prášek a hladkou mouku. Zbylé mléko nalijte do rendlíku, přidejte smetanu, máslo a cukr a přiveďte k varu. Pak za stálého míchání přidejte rozmíchaná vejce s pudinkem a ještě asi minutu vařte, až směs zatuhne.
04.
Pak ji nalijte na švestky, rovnoměrně rozprostřete a asi 50–60 minut pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů Celsia.
Také, když slyšíte vanilkový krém, si vzpomenete na dětství a buchtičky se šodó? Pokud ano, vyzkoušejte je s námi.