Článek
Postup
01.
Kůži a tuk pokrájejte na malé kousky a nechte na mírném ohni vyškvařit. Když je v pánvi dostatek tuku, přidejte pokrájené maso (kosti nevyhazujte, ale uvařte si z nich výbornou drůbeží polévku!) a dozlatova ho orestujte.
02.
Mezitím si dejte v hodně osolené vodě vařit těstoviny. V hrníčku prošlehejte žloutky, parmezán, sůl a dost čerstvě mletého pepře a zřeďte je trochou vody z těstovin.
03.
K orestovanému masu přidejte na plátky pokrájený česnek, nechte chvilku rozvonět a vmíchejte uvařené, scezené, špagety. Přidejte žloutkovou směs, petržel a přímo v pánvi vše dobře promíchejte.
Bílky sice můžete do těstovin vmíchat spolu se žloutky (a vznikne vám tak ještě sytější pokrm), ale jejich přebytek je taktéž skvělou záminkou pro přípravu domácího tureckého medu nebo laskonek, tak to zvažte!