Článek
Vánoční perníčky je potřeba péct s řádným předstihem, aby do Štědrého dne změkly. Jestli je ještě nemáte, přišel právě nejvyšší čas – a s ním i naše dva recepty.
Rady jak zdobíme perníčky:
- Na bílkovou polevu vybíráme velmi jemný moučkový cukr a raději ho ještě dvakrát prosejeme přes husté sítko.
- Bílky přecedíme, abychom zachytili případné houževnatější části, jimiž by se mohl ucpat sáček.
- Třeme ručně, nikoli šlehačem, protože příliš napěněnou polevou by se špatně zdobilo.
- Přidáváme citronovou šťávu nebo trochu jablečného octa, aby poleva byla hladká a po ztuhnutí nevytvářela krupičku.
Zkoušeli jste někdy z perníčků vytvořit třeba adventní kalendář?
Nestíháte už upéct perníčky? Tyto rychlovky na poslední chvíli vás na holičkách nenechají.