Hlavní obsah

Slavné klany showbyznysu. Kde se talent opravdu dědí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě showbyznysu jsou to pojmy, jsou slavní a úspěšní. Znáte slavné rodinné klany ze zábavního průmyslu? Tady je určité nadání a správná dávka exhibicionismu součástí genetické výbavy mnohdy po generace.

Článek

Říká se, že geny neoklamete, a v případě těchto slavných rodin to platí snad dvojnásob. Protože tady se talent, odvaha jít s kůží na trh, případně herecké nadání rozhodně dědí. K tomu přidejte slavné jméno, orientaci v oboru a patřičné známosti – a o úspěch v další generaci je postaráno!

Klan Kardashianů

Matka rodu Kris Jenner (65) se nechala inspirovat rockerem Ozzym Osbournem (72) a svou rozvětvenou rodinu učinila součástí televizní reality show, jejíž první díl v USA odvysílali zhruba před 14 lety. Sledování osudů prominentních Američanů uchvátilo svět a z klanu je jedna z nejznámějších rodin na světě.

Vyznáte se v nich? Z prvního manželství s Robertem Kardashianem (†59) má Kris tři dcery a jednoho syna: Kourtney (42), Kim (40), Khloé (37) a Roberta (34). Po rozvodu se Kris podruhé vdala a vzala si slavného desetibojaře Bruce Jennera (71), se kterým má další dvě dcery: Kendall (25) a Kylie (24). A aby toho nebylo málo, v roce 2015 Bruce podstoupil změnu pohlaví a dnes je z něj Caitlyn Jenner.

Foto: Profimedia.cz

Kompletní klan Jennerů-Kardashianů na jedné poněkud starší fotce. Takhle pěkně fotografovi pózovali ještě předtím, než se z táty Bruce stala CaitlynFoto: Profimedia.cz

Klan Hrušínských

Představovat českou hereckou legendu Rudolfa Hrušínského nejstaršího (†73) není třeba. Jeho role jsou nezapomenutelné, připomeňme alespoň jeho dokonalé ztvárnění dobrého vojáka Švejka (1956), pana Kopfrkingla ve Spalovači mrtvol (1968) anebo Jarina France ze Slavností sněženek (1983). A už jeho otec Rudolf Hrušínský nejstarší (1897–1956) byl herec a divadelní režisér.

Nadání se dědilo dál a dál. Herectví se věnují oba synové českého velikána: Rudolf mladší (75) a Jan Hrušínský (66). A pozadu nezůstal ani Rudolf nejmladší (50), který je asi nejznámější díky roli pubertálního syna z jedničky a dvojky Discopříběhu (1987 a 1991). A rodinné tradice se drží i Kristýna Hrušínská (36), dcera Jana a Miluše Šplechtové (63).

Foto: Profimedia.cz

Dva slavní synové slavného otce. Vlevo Rudolf starší, vpravo JanFoto: Profimedia.cz

Klan Barrymoreů

Drew Barrymore (46) určitě znáte. Koneckonců je to jeden ze sexy Charlieho andílků (2019) a malá Gertie z legendárního sci-fi E.T. – Mimozemšťan (1982). A ani náhodou to není první herečka v rodině!

Talent totiž měla po kom zdědit. Herečkou byla její maminka Jaid (75) i otec John Drew Barrymore (†72), byť ten byl známější v Itálii než v USA. I její prarodiče John Barrymore (†60) a Dolores Costello (†75) z otcovy strany se živili jako herci. A i rodiče babičky Dolores se oba věnovali divadlu a filmu.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo otec slavné herečky John, vpravo malá Drew se svou matkou JaidFoto: Profimedia.cz

Klan Douglasů

Vše začalo u Kirka Douglase (†103) a jeho první ženy Diany (†92). On byl slavný herec, legendární Spartakus ze stejnojmenného filmu (1960), idol mnoha žen. Ona zase modelka a herečka, která se objevila ve slavných seriálech, jako je například DynastieDallas či Západní křídlo.

A jim se narodili dva synové. Starší Michael (77) je stejně jako otec mezinárodní hvězda, z jeho filmů jmenujme například Základní instinkt (1992) či Wall Street (1987), kde za roli bezohledného finančníka Gordona Gekka získal Oscara. Jeho bratr Joel (74) se sice nevěnuje herectví, zato je filmový producent.

Z druhého manželství má Kirk Douglas ještě další dva syny a ani ti se neodrodili: Peter (65) je televizní producent a Eric (†46) byl herec.

Foto: Profimedia.cz

Michael Douglas se slavným otcem Kirkem, jeho druhou ženou Anne (†102) a se svou neméně slavnou manželkou Catherine Zeta-Jones (52)Foto: Profimedia.cz

Klan Kodetů a Steimarů

Tady úplný začátek hledejte nejspíš v rodu Budilů a Steimarů, které se spojily, když si Anna, dcera významného divadelníka Vendelína Budila (1847–1928), vzala herce Jiřího Steimara (†81). Narodila se jim dcera Jiřina Steimarová (†91), známá filmová i divadelní herečka. A i ona přivedla na svět nadané děti, a to hned dvě. S prvním manželem, sochařem Janem Kodetem (†64), měla syna Jiřího (†67), skvělého herce, kterého milujeme například v Pelíškách (1999). S druhým manželem, významným automobilovým závodníkem Jaroslavem Juhanem (†89), pak měla dvě dcery, přičemž jednou z nich je herečka Evelyna Steimarová (76).

A rod se umělecky rozrůstal dál. Z dalšího vztahu sochaře Jana vzešel syn Kristian Kodet (73), úspěšný malíř. Jiřího dceru Barboru Kodetovou (51) není třeba představovat. A Evelyna Steimarová má s textařem Zdeňkem Rytířem (69) dceru, všestrannou divadelnici a hereckou pedagožku Vendulu Burger (49). Pak se vášnivě zamilovala do Bolka Polívky (72) a z téhle lásky vzešla další skvělá herečka: Anna Polívková (42).

Foto: David Neff / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Vlevo Jiří Kodet s dcerou Barborou, vpravo Anna Polívková s rodiči Bolkem Polívkou a Evelynou SteimarovouFoto: David Neff / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Klan Žilků a Stropnických

Herečka Veronika Žilková, sice z uměleckých poměrů nepochází, ale vždy se umělci obklopovala. Její první muž Jiří Hanych (63) je režisér a herečka s ním má dceru Agátu (36). Ta sice není vyloženě herečka, ale svět showbyznysu jí jako modelce a moderátorce zcela cizí není. Z druhého manželství má Vincenta Navrátila (24), který má za sebou nejen menší role v seriálech Vyprávěj či Cesty domů, ale střihl si jednu z hlavních rolí v seriálu Boží mlýny, který se vysílal v roce 2021.

Vztahem s hercem Martinem Stropnickým (64) se tento herecký klan ještě rozrostl. Herectví se před politikou věnoval nejen Stopnický, ale v jeho šlépějích pokračují dcery z prvního manželství. Anna (32) je herečka, svou první zkušenost před kamerou získala v seriálu Ordinace v Růžové zahradě. A Františka (38) je muzikálová herečka, účinkovala například v Draculovi nebo v muzikálu Romeo a Julie. Svět filmu si zkusil i syn Matěj (38), který si zahrál v Máji (2008), ale nakonec ho to, stejně jako otce, přivedlo do politiky.

Foto: Profimedia.cz

Když se dala Žilková dohromady se Stropnickým, dá se již mluvit o klanuFoto: Profimedia.cz

Život v rodině, která je slavná a úspěšná, se zdá být jako sen. Ale možná je to trochu jinak. Slavní promluvili o dětství se známými rodiči!     

Reklama

Načítám