Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 150 °C. Lískové ořechy a ovesné vločky společně rozmixujte, přisypte hladkou mouku, kakao a přidejte máslo. Důkladně propracujte, abyste vytvořili hmotu, která se konzistencí podobá lineckému těstu. Jestli máte rádi opravdu sladké dezerty, můžete do těsta přisypat 2 lžíce moučkového cukru.
02.
V misce vyšlehejte obě vejce i žloutek, přidejte tvaroh, zakysanou smetanu cukr, pomerančovou šťávu a kůru a nakonec vodu z pomerančových květů. Plech na koláče nebo muffiny vyložte pečicím papírem (použít můžete i formy na muffiny) na dno natlačte vrstvu těsta (asi 0,5 cm). Zalijte tvarohovo-pomerančovou směsí a dejte péct na 35 minut.
03.
Mezitím si v rendlíku připravte pomerančovou omáčku. Šťávu z pomerančů zahřejte, přidejte máslo a podle chuti doslaďte cukrem. Nechte probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalejte na hotové koláčky.