Hlavní obsah
3,5
(21)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pomalu přichází doba sladkých hrušek. Milujete toto ovoce, ale nevíte, jak s ním naložit při pečení? Inspirujte se naším dnešním dokonalým receptem!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
25 cm průměr formy
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 1/2 ks vanilkového lusku
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 ks vejce
  • 200 g máku
  • 300 ml mléka
  • 100 g cukru krupice
  • 3 ks hrušek
Článek

Postup

01.

Nejdříve v misce smíchejte hladkou mouku se 3 lžícemi cukru krupice a přidejte nakrájené máslo. Máslo zapracujte a postupně přilévejte studenou vodu, dokud těsto není krásně hladké a pevné. Vytvarujte z něj kouli, zabalte do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Zatímco těsto odpočívá, připravte si makovou náplň. Do hrnce nasypte mák, přilejte mléko a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a oslaďte cukrem krystal. Náplň nechte vychladnout. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na tenkou placku o trochu větší, než je forma. Těsto dejte do formy a na dně udělejte pomocí vidličky několik děr.

03.

Hrušky očistěte, podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec (pak hrušky můžete nakrájet na plátky).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Nakonec připravte tvarohovou náplň. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce smíchejte tvaroh, žloutky, cukr moučka a vanilková semínka a sníh do směsi opatrně vmíchejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Na těsto rovnoměrně rozprostřete makovou náplň, naskládejte a přitlačte hrušky a zakryjte tvarohovou směsí. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 45 minut. Podávejte vychladlé.

Související témata:

Načítám