Článek
Postup
01.
Nejdříve v misce smíchejte hladkou mouku se 3 lžícemi cukru krupice a přidejte nakrájené máslo. Máslo zapracujte a postupně přilévejte studenou vodu, dokud těsto není krásně hladké a pevné. Vytvarujte z něj kouli, zabalte do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice.
02.
Zatímco těsto odpočívá, připravte si makovou náplň. Do hrnce nasypte mák, přilejte mléko a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a oslaďte cukrem krystal. Náplň nechte vychladnout. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na tenkou placku o trochu větší, než je forma. Těsto dejte do formy a na dně udělejte pomocí vidličky několik děr.
03.
Hrušky očistěte, podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec (pak hrušky můžete nakrájet na plátky).
04.
Nakonec připravte tvarohovou náplň. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce smíchejte tvaroh, žloutky, cukr moučka a vanilková semínka a sníh do směsi opatrně vmíchejte.
05.
Na těsto rovnoměrně rozprostřete makovou náplň, naskládejte a přitlačte hrušky a zakryjte tvarohovou směsí. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 45 minut. Podávejte vychladlé.