Článek
Postup
01.
Ovesné vločky nasypejte do mixéru a rozmixujte. Lískové ořechy také rozmixujte a smíchejte s ovesnými vločkami (ani jedno nemusí být rozemleté úplně najemno). Žitnou mouku, 100 g cukru a rozmixovanou směs vloček a ořechů nasypte do misky, promíchejte a přidejte máslo. Ze směsi vypracujte mírně drobivé těsto, které ale při stlačení v dlani drží tvar.
02.
Čtyři polévkové lžíce těsta si dejte na stranu, zbytek těsta natlačte do formy, pokryjte jím celé dno i strany formy. Nechte odležet asi na 20 minut v lednici.
03.
Rebarboru očistěte, nakrájejte ji na asi centimetrové kousky a smíchejte se 150 g cukru a škrobem. Rebarborou posypte těsto a přidejte i zbylé čtyři lžíce těsta (rozdrobte ho po celé ploše koláče).
04.
Celý koláč dejte péct na 175 stupňů na 45 minut. Po upečení nechte vychladnout v ledničce, nejlépe přes noc, aby se koláč lépe krájel.