Článek
Syrové brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi, velmi tenké plátky. Ty by neměly být silnější než asi 2 mm.
Brambory dejte do misky, zalijte je smetanou smíchanou s provensálským kořením a rozmarýnem. Vše v zapékací misce ještě promíchejte.
Směs nechte v zapékací misce a dejte zapéct do trouby. Pečte je při 150 stupních asi 60 minut.
Kuřecí řízky osolte a zprudka je na olivovém oleji z obou stran orestujte. Pak na maso položte plátek parmské šunky a dva lístečky šalvěje a znovu ho opečte z obou stran, dokud není hotové.
Do výpeku přidejte kousek másla, zaprašte hladkou moukou a přidejte horký kuřecí vývar. Omáčku promíchejte, podle chuti dosolte a může se servírovat!
Na předehřátý talíř nejprve položte část smetanových brambor, na ty položte kuřecí prsa šunkou a šalvějí nahoru, přelijte trochou omáčky a dozdobte kouskem salátu nebo snítkou rozmarýnu.