Článek
Postup
01.
Rýži zalijte dostatečným množstvím vody, mělo by jí být zhruba 2,5krát víc než rýže. Arborio se totiž vaří, a nikoli dusí. Není ji proto potřeba předem ani proplachovat. Uvařte ji na skus, u arboria to trvá obvykle 16–17 minut.
02.
Kuřecí řízky pak nakrájejte na malé kousky, osolte a orestujte je na olivovém oleji. Když začínají zlátnout, přidejte najemno nasekaný česnek a ještě asi minutu restujte.
03.
Pokud používáte čerstvý špenát (350 g), nejdřív si jej na pánvi spařte na troše olivového oleje. Jestliže používáte mražený, rozmrazte jej a rovnou jej přidejte ke kuřecímu masu.
04.
Nakonec směs zalijte smetanou, promíchejte, vložte uvařenou rýži, opět promíchejte a nechte ještě chvíli na plotně, aby rýže do sebe mohla vsáknout všechnu smetanu.
05.
Nakonec rizoto naservírujte pomocí formičky na talíř (pokud ji nemáte, tak z něj prostě a jednoduše vytvořte hromádku), dozdobte dostatečným množstvím parmezánu, a můžete podávat!