Článek
Postup
01.
Začněte dresinkem. Vymačkejte šťávu ze tří citronů a vyšlehejte ji s olivovým olejem, aby vznikla hustá hladká emulze. Nakonec přimíchejte med.
02.
Kuřecí maso jemně umelte nebo rozmixujte, smíchejte se šlehačkou a 1 vejcem, dochuťte bílým vínem, solí a pepřem. Směs důkladně promíchejte se šunkou nakrájenou na kostičky.
03.
Zelené části pórku oblanšírujte – dejte je na chvilku do vroucí vody, aby pórek změkl, a pak jej ještě horký vložte do studené vody s ledem. Pórek si tak zachová svoji krásnou barvu a neztratí nic ani na chuti.
04.
Blanšírovaný pórek položte těsně vedle sebe na potravinářskou fólii, poklaďte jej směsí z kuřecího masa a šunky a fólii důkladně zabalte do tvaru válečku. Ten by měl být silný asi 5–8 cm.
05.
Maso uzavřené ve válečku z potravinové fólie dejte do parní lázně. Tu vytvoříte snadno klasickým ohřívacím pařníkem nebo sítem nad vroucí vodou. Maso tak nechte vařit asi hodinu.
06.
Váleček prudce zchlaďte, stejně jako pórek blanšírujte mrkev a hrachové lusky a vše nechte vychladnout. Zatím si můžete připravit jarní salát z listů červené čekanky, rukoly a řeřichy. K těm přimíchejte zchladlé lusky a mrkev.
07.
Servírujte vždy hromádku salátu doplněnou dresinkem a dva plátky kuřecí roládky.