Článek
Postup
01.
Kachní stehna důkladně ze všech stran osolte, vložte do hrnce, zalijte sádlem (postačí i vepřové), aby ani kousek nevyčuhoval, a vložte do trouby předehřáté na cca 90 stupňů (této úpravě se říká konfitování). Maso nechte v troubě asi 2 hodiny, aby bylo opravdu křehké. Ze sádla nemusíte mít strach – maso jím nenasákne, jen zkřehne!
02.
Na palačinkové těsto smíchejte hladkou mouku, mléko, vajíčka a špetku soli. Hrášek rozmixujte na kaši a přimíchejte do palačinkového těsta.Na pánvi rozpalte kapku oleje a usmažte palačinky.
03.
Oloupejte si cherry rajčátka – syrová rajčata vhoďte asi na 20 vteřin do vroucí vody, vyndejte je a opatrně špičkou ostrého nožíku oloupejte – spařením se slupka oddělí od dužiny. Šalotky a hráškové lusky nakrájejte najemno a orestujte je na pánvi. Přidejte oloupaná cherry rajčátka, dochuťte solí a pepřem a ještě chvíli restujte, aby se všechny chutě spojily.
04.
Hotové kachní čtvrtky vyndejte z konfitovací lázně, vložte na plech, troubu rozehřejte na 200 stupňů a ještě je tam asi 10–15 minut vložte zapéct, aby měly křupavou kůrčičku. Ostrým nožem odkrájejte kousky opečeného masa ze stehenní kosti.
Na palačinky poklaďte hotovou zeleninovou směs a zarolujte je. Položte je na talíř, obklopte kousky konfitovaného kachního masa a můžete podávat!