Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud hledáte tip na skvělou, levnou a rychlou teplou večeři, nenechá vás tenhle recept chladnými! Drůbeží játra s bramborákovými rarášky a brusinkovou omáčkou tak, jak je pro vás připravil šéfkuchař Petr Kalina z pražské restaurace La Musica, jsou přímo okouzlující!

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Játra s brusinkami
  • 1 dl oleje
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 3 naběračky drůbežího vývaru
  • 4 lžíce červeného vína
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 150 g drůbežích jater
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
Bramborákové rárášci
  • 3 ks brambor
  • 1 ks vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 hrst chlebové strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Játra zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Jsou velmi křehká, tak pozor, ať je nepřipálíte! Když jsou játra hotová, zlehka je osolte a opepřete.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Cibulku rozkrájenou na osminky a rozdělenou na sukýnky přidejte do pánve k játrům a zlehka orestujte. Pak přidejte protlak, kečup, víno, brusinky, worcester a na závěr i drůbeží vývar. Vše lehce provařte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Omáčku dochuťte podle chuti a nálady. Brusinky ji dělají sladší, worcester kořeněnější a víno lehce nakyslejší.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Všechny ingredience na rarášky smíchejte dohromady jako bramborákové těsto. Ve fritéze nebo kastrolku rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a vidličkou do něj klaďte malé hromádky těsta. Usmažené vypadají skvěle!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Související témata:

Načítám