Článek

Foto: Petr Makovička
Játra zprudka orestujte na rozpáleném oleji. Jsou velmi křehká, tak pozor, ať je nepřipálíte! Když jsou játra hotová, zlehka je osolte a opepřete.

Foto: Petr Makovička
Cibulku rozkrájenou na osminky a rozdělenou na sukýnky přidejte do pánve k játrům a zlehka orestujte. Pak přidejte protlak, kečup, víno, brusinky, worcester a na závěr i drůbeží vývar. Vše lehce provařte.

Foto: Petr Makovička
Omáčku dochuťte podle chuti a nálady. Brusinky ji dělají sladší, worcester kořeněnější a víno lehce nakyslejší.

Foto: Petr Makovička
Všechny ingredience na rarášky smíchejte dohromady jako bramborákové těsto. Ve fritéze nebo kastrolku rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a vidličkou do něj klaďte malé hromádky těsta. Usmažené vypadají skvěle!

Foto: Petr Makovička