Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

K podzimu neodmyslitelně patří hrušky, ať už ty měkké žluté nebo o něco pevnější zelené. Jejich vůně linoucí se z kuchyně totiž nenechá nikoho chladným. Obzvlášť, když se nebudete bát zkoušet nové věci a ochutnáte hrušku v salátu.

15 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Salát
  • 200 g čerstvé rukoly
  • 1 ks červené cibule
  • 1 balení čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 ks hrušek
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks avokáda
Zálivka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička medu
Článek

Postup

01.

Na grilovací pánvi rozpusťte kousek másla a opečte na něm z obou stran hrušky nakrájené na plátky.

02.

Mezitím si připravte zálivku smícháním olivového oleje, lžičky dijonské hořčice, medu, pepře a trochy červeného vinného octa. Poměry ingrediencí berte s rezervou, každý má rád jiné chutě, a tak si množství surovin upravte podle sebe.

03.

Do hlubokého talíře vrstvěte rukolu, červenou cibuli nakrájenou na půlkolečka, kousky vydlabaného avokáda, pár kostiček sýra a navrch položte plátky hrušek. Pak už jen pokapejte zálivkou a můžete se pustit do jídla.

Jako dezert si můžete připravit hrušku s horkou čokoládou a zmrzlinou.

Související témata:

Načítám