Hlavní obsah

Říjnové vaření a pečení: Co přichystat rodině i návštěvě?

Foto: Eva Malúšová

Na přelomu září a října se víno zpracovává. Třeba do sladkých dezertů nebo nápojů!Foto: Eva Malúšová

V říjnu už člověk tolik nevysedává venku, ale spíše relaxuje doma v teple, ať už o samotě nebo s návštěvou. Co k podzimnímu odpočinku navařit a napéct? Polévku, tyčinky nebo vinnou pěnu!

Článek

Lidová pranostika říká, že „září víno vaří, říjen víno pijem“. A my v redakci nemůžeme nic než upřímně souhlasit a vřele doporučovat. Vedle hroznů však v říjnu nelze opomenout ani další suroviny, které v sezoně hlásí nástup v plné parádě: celer i červenou řepu. Co vařit a péct? Třeba bleskové tyčinky, krémovou polévku nebo voňavý salát.

A jaká jsou další jídla, kterých se v říjnu nemůžete nabažit?

Načítám