Článek
Postup
01.
Máslo nejdřív nechte změknout, aby se dobře šlehalo, a vajíčka uvařte natvrdo (od začátku varu asi 8 minut).
02.
Uvařená vajíčka zalijte několikrát studenou vodou, až vychladnou. Pak je oloupejte a nastrouhejte najemno.
03.
V míse ušlehejte máslo do hladké pěny, přidejte nastrouhaná vajíčka, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli, podle chuti přimíchejte také plnotučnou hořčici, sůl a jemně mletý pepř.
04.
Pomazánku dobře umíchejte, pokud ji chcete mít hodně jemnou, klidně ji ještě prošlehejte elektrickým šlehačem.
05.
Pomazánku nechte chvíli v teple odpočinout, aby máslo neztuhlo, a mažte ji na čerstvý tmavý nebo celozrnný chléb. Je prostě úžasná!
Co říkáte, zkusíte ji?