Článek
01.
Nejprve připravte směs, do které budete chléb namáčet. Vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte cukr krystal, vanilkový cukr a tekutou smetanu. Změklým máslem vymažte formu, ve které se bude žemlovka péct (měla by být hranatá, aby se vám do ní toastový chléb dobře skládal).
02.
Plátky chleba krátce namáčejte v připravené lázni a vrstvěte je na sebe. Když budete mít dvě vrstvy, pokryjte je okapanými meruňkami. Pokračujte tvarohem a následně i zbytkem máčeného chleba.
03.
Pak už stačí jen vše posypat plátky mandlemi, poklást plátky másla a vložit na 40 minut do trouby rozpálené na 180 stupňů Celsia. Podávejte ji teplou, je vynikající jako večeře nebo i sladkost po jídle či ke kávě.