Článek
Postup
01.
Nejprve si nakrájejte omytou a očištěnou zeleninu – brambory na půlkolečka, papriky na větší kostičky, mrkev podle velikosti na kolečka či půlkolečka a cibuli taktéž na půlkolečka.
02.
Všechnu zeleninu vložte do pekáče, přisypte kukuřici a promíchejte. Navrch zeleniny položte zlehka (ale opravdu jen zlehka!) osolené kousky kuřete. My jsme použili vrchní stehenní řízky, a bylo to skvělé – dobře se rovnají vedle sebe, stejně jako paličky.
03.
V oleji rozmíchejte asi 2 lžičky grilovacího koření a mašlovačkou kousky kuřete potřete. Pak pekáč vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut. Během této doby kuře nezapomeňte asi dvakrát znovu potřít olejem s grilovacím kořením!
04.
Po půl hodině jsou kuře i brambory skoro hotové, a tak přichází čas na třešničku, respektive smetánku na konec: Kuře naposledy potřete olejem, vše zalijte kelímkem šlehačky (případně postačí i smetana na vaření, ale nebude to tak dobré!) a vložte ještě asi na 15 minut do trouby, aby se chutě propojily.
Při servírování na talíř dejte hromádku zeleniny a na ni kousek kuřete. „Vždy když jsem tento recept někomu dala, tak měli boule až za ušima. Je to opravdu moc moc dobré!“ napsala nám Bára. A nám nezbývá než souhlasit – boule za ušima jsme totiž měli taky.